Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Očami Doroty Nvotovej: Vege

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Dajte mi už pokoj s tým vegetariánstvom. Nemám chuť stále o tom počúvať. Kam sa pohnem, tam ma straší vege téma. Ako vegetariánka sa proti tomuto terorizmu ohradzujem. To, že nejem mäso, neznamená, že sa chcem s vami hádať a dokonca ani na túto tému baviť namiesto small talku o počasí.

Očami Doroty Nvotovej: Vege Natália Ložeková / natalialozekova.sk

to, že mám na tanieri iné žrádlo ako vy, ešte neznamená, že chcem kázať a presviedčať, dokonca sa mi nechce ani obhajovať svoje dôvody. Každý nech sa kŕmi tým, čo uzná za vhodné a nesnaží sa robiť misionára pre druhých.

Od vegetariánov a vegánov sa očakáva, že pri každom spoločnom obede začnú vysvetľovať a opovrhovať tými, ktorí majú iný názor a iné zvyky. Mňa tiež nezaujíma, prečo ste sa vy rozhodli zjesť na raňajky práve párky. Je mi to jedno. Nechcem o tom písať knihy, nosiť transparenty ani o tom písať pesničky. Tento článok je vyústením dlhodobej frustrácie vegetariánky, ktorá to nepovažuje za svoj životný postoj ani za jedinú a dokonalú pravdu. Nejem mäso. Je to moja vec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite