Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Evy Lavríkovej: Kto komu slúži

.eva Lavríková .stĺpčeky .za slušné slovensko

Vy slúžite nám, páni politici. Každý jeden. Nezabúdajte na to. To vy radi. Myslite na to teraz, myslite na to stále, každý deň, odteraz až do februára – a potom obzvlášť. Mali by ste to vedieť – je to podstata vašej práce. Zdá sa však, že vám to akosi nedochádza.

alebo – a úprimne, neviem, čo je horšie – je vám to jedno. Nevravíme to prvý raz, ani zďaleka nie, opakujeme to dokola, posledný rok a pol úplne nahlas. Ale vy nepočúvate, ste ako malé deti, ba horší, ste samoľúbi, hádate sa, odmietate si uvedomiť, čo je podstatné. Neostáva nám preto iné, ako opakovať to znova a znova. Úplne nahlas.

Všetko, čo je zhnité, nech ide preč. Všetko choré, skazené. Všetko úskočné a prospechárske nech odíde. Nechceme viac káuz, zrád, potvrdení najhorších obáv. Stačilo, máme toho dosť, sme z vás unavení, sme nahnevaní, sme zneužití a sklamaní. Toto sme nechceli, toto sa deje, toto sa musí skončiť.

A to, čo príde, nech je rozumné. Nech je slušné, zodpovedné a spravodlivé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite