Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Evy Lavríkovej: Prečo pokračujeme?

.eva Lavríková .stĺpčeky .za slušné slovensko

Sme stále tu, pretože veľa vecí zostáva nedoriešených. Od začiatku žiadame dôkladné vyšetrenie vraždy Jána a Martiny aj káuz, o ktorých Jano písal.

informácie, ktoré sa za ostatné týždne od vyšetrovateľov a prokurátorov dozvedáme, potvrdzujú prepojenia vládnych špičiek a politikov na ľudí obvinených z tejto vraždy. Veríme, že vyšetrovanie bude čoskoro ukončené a páchatelia obžalovaní. Naša prvá požiadavka sa vďaka odvážnej práci vyšetrovateľov a prokurátorov napĺňa. Preto chceme vyjadriť podporu všetkým poctivým policajtom, vyšetrovaciemu tímu a prokurátorom aj novinárom. Bez nich by to nebolo možné. Teraz je najdôležitejšie, aby ľudia nestrácali odvahu postaviť sa za správnu vec. Ak chceme budovať zdravý demokratický a právny štát, potrebujeme veriť, že v ňom funguje nezávislá polícia a prokuratúra. Chceme ako občianska spoločnosť dohliadať na to, aby ju mohli nezávisle a bezpečne dokončiť.

Naša druhá požiadavka – nová a dôveryhodná vláda – je s každou ďalšou odhalenou kauzou, aj s nadchádzajúcimi voľbami dôležitejšia. Chceme vládu založenú na demokratických princípoch, bez prepojení na organizovaný zločin.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite