Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

V roku 2005 sa ma všetci pýtali, prečo to robím. Že som naivná a zaslepená. Vtedy ešte neexistoval pojem slniečkar. Že či neviem, ako nás všetkých okrádajú – cez sociálne dávky, cez dedinské ploty… že si mám skúsiť s nimi žiť.

Očami Doroty Nvotovej Natália Ložeková / natalialozekova.sk

takto vraveli aj intelektuáli v umeleckej obci, aj vzdelanci, aj kamaráti, na ktorých by som to nikdy nepovedala. Robila som vtedy prvý romácky projekt a ešte to ani náhodou nebolo v móde. V roku 2009 pri ďalšom projekte už ma tak nesúdili, však áno, vedia oni pekne hrať na tie husličky. Dobre to robíš Dorotka, že im robíš tú ich Superstar, decká si zaspievajú. Mrzelo ma to, že jediná pozitívna zmienka o našich Rómoch je vždy len cez hudbu. Ani presvedčený fašista neodmietne dobrý čardáš do uška na svadbe zafidlikaný a vďačne nalepí bankovku Cigánovi na čelo. A ja k tomu vlastne prispievam. Zase zviditeľňujem len to, ako pekne spievajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite