Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Môže za Ziolkovského odchod politika?

.marína Gálisová .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Minulý týždeň oznámila Konferencia biskupov Slovenska, že z postu jej výkonného sekretára odchádza po desiatich rokoch k prvému augustu kňaz Anton Ziolkovský.

nič mimoriadne sa s jeho odchodom nespája, aspoň nie navonok. Anton Ziolkovský sa na fotografii so svojím nástupcom, kňazom Ivanom Ružičkom, spokojne usmieva. Okrem toho, po desiatich rokoch môže byť rošáda ozaj len rošádou. A predsa sa človek nedokáže ubrániť dojmu, že odchod bývalého výkonného sekretára KBS je celkom zaujímavá – a celkom politická – záležitosť. Prečo?

Anton Ziolkovský sa na svojom facebookovom profile dlhodobo netajil vyhranenými politickými názormi. Opakovane podporoval Antona Chromíka, jeho typ zmýšľania a jeho politické krídlo kresťanských konzervatívcov. Najmä v období okolo prezidentských volieb sa aktívne pustil do boja proti „liberalizmu“. Istotne to nerobil len na vlastné tričko, ale poznačil tak svoju funkciu straníckosťou, a to nevyzeralo dobre.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite