Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Karolíny Farskej: Kto komu ukradol priestor

.karolína Farská .stĺpčeky .za slušné slovensko

Posledný týždeň sme svedkami toho, ako sa z voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu stala fraška. Ešte smutnejšie je, že sa to deje už od januára. Dvanásť rokov sme vedeli, že budeme potrebovať nových sudcov, napriek tomu to koalícii trvá už pol roka a stále nenašli jasnú zhodu.

kandidáti najnovšie pribúdajú len po jednom, a to je obrovská hanba. Na začiatku bola táto voľba celonárodnou témou – respektíve témou bolo, že sa sudcom a rovno predsedom súdu snažil stať bývalý premiér. Dnes je vidieť, že ľudia sú opäť unavení z toho, ako politici namiesto toho, aby pracovali pre nás všetkých, a teda aj zabezpečili chod najsilnejšieho súdu v krajine, sa opäť predbiehajú vo výške svojho ega a bohorovnosti a na bežných ľuďoch im ani trochu nezáleží.

No krivdila by som im, ak by som tvrdila, že v poslaneckých laviciach nerobia nič. Keď treba prijať zákon, ktorý má byť hoci aj kontroverzný a nespravodlivý, ale vyhovuje koaličným stranám, odrazu je možné ho prijať aj za niekoľko dní. Zákon, o ktorom začal vravieť Andrej Danko, bol sprvu smiešny, tento dojem sa však vytráca hneď po zistení, že ide o realitu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite