Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Muža a ženu ich stvoril

.michal Oláh .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Vatikán minulý týždeň kategoricky odmietol experimentovanie so sociálnymi konštruktmi rôznych rodových teórií, ktoré predpokladajú spoločnosť bez sexuálnych rozdielov s možnosťou voľby pohlavia a uzatvárania rozličných typov manželstva.

Muža a ženu ich stvoril Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ide o prvý komplexný text k tejto citlivej otázke s ambíciou ponúknuť najmä západnej civilizácii odpoveď na spoločenskú a legislatívnu neistotu. Dokument sľubujúci dialóg v otázke genderovej teórie vo vzdelávaní s názvom Muža a ženu ich stvoril hovorí o hrozbe rozkladu chápania heterosexuálnej rodiny a ignorácii ľudskej prirodzenosti.

Katolíci v tomto spore vnímajú biologické predurčenie sexuálnej odlišnosti ako štandard, popri ktorom existuje mnoho neštandardov – z ktorých nie je dobré robiť normu. Vo vede radi hovoríme: „kritériom pravdivosti je prax“. V tomto prípade skôr experiment, ktorý genderovú teóriu potvrdí. Pred sociálnymi „rodovými experimentmi“ majú nielen kresťania oprávnený rešpekt. To z nich však nerobí homofóbov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite