Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

„Keď budeme schovaní tu v bunkri, neuvidia, že papáme čokoládku”, zaznel jemný hlások môjho päťročného syna. „Veru, dobrý nápad,” odpovedá mu sprisahanecky jeho rovesník Šimonko.

Očami Doroty Nvotovej Natália Ložeková / natalialozekova.sk

„Musíme si ju dobre schovať, ja mám tuto v tom šuplíčku takú skrýšu, tam si skrývam sladkosti, aby maminka nevidela…” tlmené hlásky pokračovali ďalej, my sme sa s kamarátkou vzdialili, aby nás neobjavili. Sedeli pod poschodovou posteľou v bunkri so zasvietenou lampičkou a šuchotali papierikmi od sladkostí. Sprisahanie. Tajomstvá. Súdržnosť dvoch chlapcov.

„Pani, naozaj vám nemôžeme odpustiť tú pokutu, hoci by sme radi. Vidím že tu nikomu nezavadziate, aj stojíte pred vlastným domom…ale jednoducho, keď máme hlásenie, nedá sa s tým nič robiť…”

„Hlásenie? Čiže tu žijú bonzáci, čo? Ja tu bývam len prvý mesiac, nevedela som, že tu sa nesmie stáť. Komu som tu ale prekážala? O deviatej ráno, keď všetky ostatné autá odchádzajú spred bytovky preč?”

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite