Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Je to ako rozísť sa s niekým a potom ho stretávať. Nikomu sa do toho nechce. Buď sa do toho človek jednoducho nikdy nepustí, alebo mu zakaždým zovrie žalúdok a dostavia sa či už výčitky, alebo spomienky. No je to jednoducho nezdravé prostredie.

Očami Doroty Nvotovej Natália Ložeková / natalialozekova.sk

silné vzťahy sú najlepšie ukončené tak, že sú ukončené úplne. 

Ale čo keď máte priam milenecký vzťah s krajinou? Čo potom? Podobne ako niektoré páry, ktoré spolu pracujú, potom sa rozídu a pracujú naďalej, aj stretnutia s Nepálom ma vždy vyvedú z miery. Ten pocit, že toto je miesto, kam bytostne patrím, kde mám ostať a nevymýšľať, že toto miesto, ktoré som tak náhle pred rokmi opustila, ma stále víta. Chodí mi do snov, neustále, nedá mi pokoj ani v noci. A okrem pracovného styku sa vždy snaží znova ma zviesť. Podsúva mi svoje najlepšie návnady – opustené deti, o ktoré sa treba starať, nádherné hory, na ktoré treba vyjsť. Obopína ma ako chobotnica svojimi chápadlami, a čím viac sa metám, tým viac som v pasci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite