Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Je to ako rozísť sa s niekým a potom ho stretávať. Nikomu sa do toho nechce. Buď sa do toho človek jednoducho nikdy nepustí, alebo mu zakaždým zovrie žalúdok a dostavia sa či už výčitky, alebo spomienky. No je to jednoducho nezdravé prostredie.

Očami Doroty Nvotovej Natália Ložeková / natalialozekova.sk

silné vzťahy sú najlepšie ukončené tak, že sú ukončené úplne. 

Ale čo keď máte priam milenecký vzťah s krajinou? Čo potom? Podobne ako niektoré páry, ktoré spolu pracujú, potom sa rozídu a pracujú naďalej, aj stretnutia s Nepálom ma vždy vyvedú z miery. Ten pocit, že toto je miesto, kam bytostne patrím, kde mám ostať a nevymýšľať, že toto miesto, ktoré som tak náhle pred rokmi opustila, ma stále víta. Chodí mi do snov, neustále, nedá mi pokoj ani v noci. A okrem pracovného styku sa vždy snaží znova ma zviesť. Podsúva mi svoje najlepšie návnady – opustené deti, o ktoré sa treba starať, nádherné hory, na ktoré treba vyjsť. Obopína ma ako chobotnica svojimi chápadlami, a čím viac sa metám, tým viac som v pasci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite