Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Čoromoro

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

A je to tu. Začal sa hurhaj. Čoromoro okolo mojej knihy a hudby, v skutočnosti však o mojom vnútri, lebo ani kniha Fulmaya na rázcestí, ani album More nie sú ničím iným ako osobnou výpoveďou. Emocionálne sa vygrcať u terapeuta, to zvládne každý, ale dať to na trh? Prečo? Nuž, zvykla som si.

Očami Doroty Nvotovej: Čoromoro Natália Ložeková / natalialozekova.sk

tento časopis a moja viac než desaťročná existencia v ňom ma naučili spisovateľskej úprimnosti a ja, skrátka, naozaj nemám nijaké zábrany napísať hocičo. Navyše je tu ten matkoterezovský element. Aj po prvej a našťastie aj po tejto druhej knihe sa mi zaplaví schránka mailmi od ľudí, ktorí sa s ňou stotožňujú. Chodia mi siahodlhé životné príbehy, a keďže môj príbeh je šialený, priťahuje tie podobné. Čítam do noci listy od ľudí, ktorí mali hlavu plnú snov a zakapali niekde na sedačke a zrazu sa po prečítaní postavili a začali si sny plniť. Píšu mi svoje postrehy, svoje bolesti, svoje dobrodružstvá a nikdy nezabudnú vyjadriť svoju pochybnosť o tom, či to vôbec čítam. Čítam. Je toho veľa, ale čítam, lebo bez feedbacku by to celé nemalo zmysel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite