Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lotroviny Pištu Vandala: Šľachtené prasiatko

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Kamarát Kornel Frňúz si kúpil dve okrasné prasiatka. Také malé, strakaté. No jedno hneď zdochlo. Volal chovateľom, reku, čo mu to predali za kaliku. Chovateľ zašušťal v telefóne a bolo po konverzácii. Telefón už nikdy nezdvihol.

Lotroviny Pištu Vandala: Šľachtené prasiatko Natália Ložeková / natalialozekova.sk

kornel prasiatko oželel a to preživšie si začal hýčkať. Bolo stredobodom všetkých stretnutí. Nosil si ho v košíčku, kúpil mu obojok aj dečku, z malej ošípanej sa stalo šmrncovné zvieratko, svojou charizmou zatieňujúce aj šelmy z reklám. 

Kornel s ním bol aj u nás. Prasiatku chutila zelenina z polievky, dokonca aj cesto z pizze, ale nechcel ho dopovať sacharidmi, tak vytiahol ošúpanú uhorku, lebo veď „tú môžu jesť aj modelky“. 

„Keď sa prasiatko rozkvičalo, strhávali sa zo sna nahluchlé babky o tri bloky ďalej.“

Kornel brával svoje sexi prasiatko aj do reštaurácií. Ostrieľaní chlapi, neotesaní odroni a aj zopár kuchárov sa mu núkalo, že prídu na zabíjačku, keď prasa vyrastie. Vtedy Kornel dotknuto, no víťazne odpovedal, že prasiatko je špeciálne šľachtený druh z Ázie a že nikdy nevyrastie. „Akože nikdy?“ vyvaľovali oči nachmelení milovníci údenín. „Jednoducho nikdy,“ ohrnul gambu Kornel a krokom pávov opustil lokál. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite