Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Resoty očami Michala Oláha: Rodina

.michal Oláh .stĺpčeky .resoty očami Michala Oláha

Podľa posledného výskumu Inštitútu pre výskum práce a rodiny, ktorého súčasťou bolo sčítanie ľudí bez domova v Bratislave, je pre 51 percent týchto ľudí príčinou bezdomovectva rozvod spojený s odchodom od rodiny. 

Resoty očami Michala Oláha: Rodina Natália Ložeková / natalialozekova.sk

rodina môže byť bránou k extrémnej chudobe. Takisto, ako môže byť cestou k návratu do života.

Richard má 43 rokov. Prišiel k nám po troch rokoch na ulici. Je u nás jedným z dvoch najmladších obyvateľov. Väčšinou majú po šesťdesiatke. Dospelý život prežil v Česku:

„Robil som vo fabrike, kompletoval som brzdy do áut. Už osem rokov som rozvedený, ale mám syna. Študuje na vysokej škole. Ozval sa mi po rokoch, že ho vzali,“ pochválil sa s úsmevom. „Už desať rokov som polovičný invalid, veľmi sa mi zráža krv a hrozia mi trombózy. Manželke to začalo prekážať, že máme málo peňazí, našla si teda druhého. Tak sme sa rozviedli. Trinásť rokov sme boli spolu. Potom som začal popíjať a bolo to. Nie veľa, tak päť až šesť pív denne a nejaké vínko. Tri roky sa už flákam po Bratislave, žil som len z dôchodku 260 eur a prespával v Petržalke pri Kauflande. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite