Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: (Buen) Camino de Santiago

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Koho by nenamotala tá Coelhova kniha? Bola som len pubertiačka, no povedala som si, že na Camino de Santiago raz pôjdem. Púť do Santiaga de Compostella v Španielsku. 

Očami Doroty Nvotovej: (Buen) Camino de Santiago Natália Ložeková / natalialozekova.sk

lenže potom prišiel Nepál, Himaláje, buddhizmus a napriek tomu, že Camino ostalo na mojom bucketliste, myslela som si, že tam môžu iba pravoverní kresťania. Že tam azda mňa ako buddhistku upália. 

No keď išiel na svoju štvrtú cestu kamoš, pridala som sa na týždeň k nemu, len tak, na koštovku. On ide celú tisíckilometrovú štreku, na ktorú ja teraz nemám čas ani situáciu, ani chrbát. Buddhisti, moslimovia, ateisti celého sveta, nebojte sa. Je to parádne. Vôbec to nie je o viere. A ak to o nejakej viere je, tak o viere v seba. Kráčať každý deň cez peknú scenériu, sám s ruksakom a so svojimi myšlienkami, to je, ako všetci vieme, paráda, ktorá sa dá praktizovať aj doma na Slovensku. No tu je ešte niečo, čo ma celkom zaujalo: pútnická atmosféra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite