Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Napísať knihu, to je veľká paráda. Ešte väčšiu radosť má však autor z toho, keď kniha skutočne uzrie svetlo sveta. Zrazu ju držíte v rukách, oňuchávate, cítite papier, tlačiareňskú čerň, lepidlo použité vo väzbe i kov oceľového noža rezačky.

Lotroviny Pištu Vandala Natália Ložeková / natalialozekova.sk

svoje „dielo“ poťažkávate. Má svoju váhu, aj keď v kontexte svetovej literatúry zrejme váhu nemá.  Svedčia o tom rozpaky, ktoré v nás v zahraničí vyvoláva otázka – kto je najznámejším slovenským spisovateľom? Kohokoľvek z našich bardov uvediete, odpoveďou vám bude len  nechápavý pohľad. Ak máte inú skúsenosť, prosím, opravte ma. Znamená to teda, že nemáme svetu čo ponúknuť? Neviem.

Knihy u nás však veselo vychádzajú. Dokonca sa aj predávajú a možno sa aj čítajú. To znamená, že istý potenciál tu je! Vulkán našej intelektuálnej práce ešte nie je vyhasnutý. Drieme niekde pod povrchom a v nestráženej chvíli exploduje a zaleje svet spaľujúcou riavou a budú aj vytúžené „nobelovky“. Dovtedy píšme – a robme to najlepšie, ako vieme. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite