Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Resoty očami Michala Oláha: Zrkadlo tváre

.michal Oláh .stĺpčeky .resoty očami Michala Oláha

Hľadiac Vladovi do očí som si uvedomil, že každá tvár je poznačená zlom, ktorému podľahla. 

Resoty očami Michala Oláha: Zrkadlo tváre Natália Ložeková / natalialozekova.sk

občas si všímam tváre, ktoré zmenil alkohol, choroba, osamelosť, moc alebo závisť. Myslím si, že som začal dobre rozlišovať tváre niektorých ľudí podľa toho, akému zlu podľahli. Alkoholici majú opuchnutú a sčervenanú tvár, chorí zvesené kútiky úst, osamelí hľadia kamsi do neznáma, posadnutí mocou majú tvár ako kameň a závistlivci prižmúrený pohľad. Každé zlo zvláštnym spôsobom znetvoruje tvár. Čím sme starší, tým jasnejšie rysy tá tvár získava. 

Človek je tvor veľmi zvláštny. Myslí si, že ide za šťastím a v skutočnosti kráča do priepasti. Vlado si veľa rokov myslel, že vypiť si a žiť len podľa seba je v poriadku. Má štyridsaťsedem, ale bez preháňania by ste mu hádali sedemdesiat. Tvár má opuchnutú, červenú a prižmúreným pohľadom sleduje tých šťastnejších, ktorým zostalo zdravie, rodina a mladosť. Chýba mu časť nohy a dva prsty na ruke. Žije sám v opustenej chatke starej vrakunskej záhrady, na ktorej sa cíti ako kráľ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite