Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Karma je zdarma a vie byť riadna sviňa

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Stáva sa pravidlom, že niektoré skupiny ľudí si zvolili za rituálne miesto na stretávanie benzínovú pumpu. Mladí zvyčajne nadránom po dobrej akcii si vyberajú za svoju poslednú zastávku práve toto miesto.

Karma je zdarma a vie byť riadna sviňa Natália Ložeková / natalialozekova.sk

dopiť, čo ostalo. Zaliať to čerstvou kávou. Zrekapitulovať za čerstva akciu. Kto, ako, kedy a s kým. Kto zachytil letný dotyk či sladký bozk. Kto si vymenil veľavýznamné pohľady, kto dostal aj číslo na svoju novú známosť. Vzájomne sa treba uistiť, že najbližšie sa to musí zopakovať.

Pár živnostníkov, malých podnikateľov, smeruje zrána na rovnaké miesto. Pred nastávajúcim dňom si dajú kávu a rozoberú nazhromaždené informácie z predchádzajúceho dňa. Témy sú vždy rovnaké. V prvom rade autá, potom dievčatá, biznis a nakoniec politika. Tak sa ide po robote.

Poznám aj pár stredných podnikateľov, ktorí v rámci šetrenia majú malé kancelárie. Kamrlíky. Posadia tam ešte dve účtovníčky, aby to naozaj bolo dobre využité. Pracovné stretnutia však majú na pumpe. Najhoršie si je zvyknúť, vysvetľoval mi jeden. Nasledujú samé výhody: „Kávu ti prinesú čerstvú. Aktuálne noviny?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite