Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: A sme opäť v škole!

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

A sme opäť v škole! Teda, žiaci ešte nie, no my, odvážni bojovníci vo vzdelávaní našich detí, my tu už sme. Pripravujeme všetko možné aj nemožné. Chceme, aby bolo deťom v škole dobre.

V triede sestry Hermany: A sme opäť v škole! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nechceme však, aby tu mali kino. To by sme im na vrátnici mohli rozdávať pukance a ony by šesť hodín iba pozerali na svojich šikovných učiteľov. Takto to veru nefunguje. Učiteľ je človek, ktorý nemá len učiť, ale aj uviesť dieťa do pomykova. Čiže do takého stavu, keď sa mladý človek začne pýtať: Prečo to tak funguje? Načo je to dobré? Môžem si to vyskúšať? Neverím, ukážte! A vtedy je škola tým, čím má byť: školou. Keď je učiteľ sám nadchnutý, dokáže nadchnúť aj mladého človeka pred sebou.

Vždy, keď sa začína školský rok, čítam si Ježišove podobenstvá. S úsmevom si predstavujem, ako to muselo vytáčať jeho okolie, keď im nepodal len čiernu a bielu odpoveď, ale skúsil to cez príklad, z ktorého si mali vybrať. Kto má uši, nech počúva… Kristus je do dnešného dňa pre mňa vzorom učiteľstva: hovoriť áno, ale nechať myslenie na počúvajúcom; nedávať riešenia, iba ukázať smer.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite