Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tromfla som Pauhofovú

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Spravili sme v obci bazár oblečenia. Veď čo bolo dobré raz, bude dobré opäť. Pre nás aj pre planétu! Dva týždne sme obháňali herečky, speváčky, hokejistov aj politikov, aby nám zo skrine niečo vyradili. Výťažok z bazáru šiel na krajčírsku dielňu pre ženy v obci. Dedina sa tešila.

Tromfla som Pauhofovú Natália Ložeková / natalialozekova.sk

každá vec dostala visačku s tvárou darcu. Šaty Táne Pauhofovej. Vetrovka Zuzky Šebovej. Šuštiaky snoubordistky Števulovej. Olympijský výstroj našich hokejistov. Prezidentove kravaty. Lodičky prvej dámy. Našlo sa tam kadečo. Šípili sme, že po oblečení známych osobností bude dopyt. V piatok o tretej malo nastať šialenstvo. Už pol hodinu predtým sa za dverami tvorili zástupy pubertiačok. Tušili sme, čie veci sa rozoberú ako prvé. Tipovali sme Pauhofovej kúsky. Zato podprsenky neznámych darkýň sme ako tovar výrazne podcenili, ako sa zistilo. Najmä u miestnych štamgastov. 

O tretej sa brány otvorili. Veľká skupina takmerpubertiačok sa hodila na kopu s mojím oblečením. Prekvapene sme zízali. „To bolo tvoje, Vladka?“ „Bolo. Nevidíš tam visačku s jej fotkou?“ drgla ju rovesníčka a vytrhla jej moje staré džíny z ruky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite