Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Pred rokmi som brigádoval v redakcii jedného skrachovaného denníka. Bol som na kultúre a za celé leto som zarobil asi dvadsať eur a prejedol a prejazdil dvesto. Neprekážalo mi to, bol som plný nadšenia, podporoval som predsa kultúru.

Lotroviny Pištu Vandala Natália Ložeková / natalialozekova.sk
okrem toho som bol študentom a brigáda medzi inteligentnými ľuďmi v redakcii plnej papierov, kníh, vzrušenia a hektiky bola lepšou voľbou, než hádzať tehly niekde na stavbe. 
Články, ktoré mi vyšli, som si vystrihoval a odkladal. Lenže mládenecké sny o novinárčine a etike sa rozplynuli vo chvíli, keď som bol svedkom takéhoto výjavu: Zomrel rešpektovaný básnik ľúbostnej poézie. Za komunizmu zastával významné i menej významné posty, no ovplyvňoval životy iných, najmä básnikov, spisovateľov, novinárov. Komunizmus už nebol a on zostarol, ešte mu vydali pár kníh, ale o tie už nikto nestál. Pochlebovači vymreli. A teraz bol v márnici natiahnutý v rakve ako struna lutny, ktorá doznela. Uplakaná vdova s roztečenými šminkami vyšla z kancelárie šéfredaktora. On za ňou zavolal: „Neboj sa, pekne o ňom napíšeme.“
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite