Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo podporujem Františka Mikloška

.štefan Hríb .stĺpčeky

Kým sa František nerozhodol, bol som voličom Zuzany Čaputovej, pretože je to rovná žena, skvelá právnička a odvážna bojovníčka. Ale teraz nemôžem inak, než podporiť človeka veľkého príbehu.

Prečo podporujem Františka Mikloška Natália Ložeková / natalialozekova.sk

najprv poviem, že všetci traja voliteľní kandidáti, Zuzana Čaputová, Robert Mistrík a František Mikloško budú dobrou voľbou a všetci traja aj dobrou hlavou štátu. Takže ktokoľvek z nich postúpi do druhého kola, má s istotou môj hlas. Ale v prvom kole preferujem Mikloška. Z troch dôvodov.

1. František Mikloško v sebe zosobňuje to najlepšie, čo Slovensko vo verejnom priestore má. Aktívne vzdoroval komunizmu, pôsobil v tajnej cirkvi a v roku 1988 zorganizoval legendárnu Sviečkovú demonštráciu za slobodu veriacich aj neveriacich. Ako katolík sa potom jasne dištancoval od Tisovho štátu a patrí k iniciátorom ospravedlnenia sa židovským spoluobčanom za deportácie. Ako Slovák sa ospravedlnil Maďarom za presídlenie po druhej svetovej vojne a aj za cenu fyzických útokov na svoju osobu stál vždy proti našim nacionalistom. Po novembri 1989 bol v prvej línii vzdoru proti mečiarizmu, ale aj proti neférovým krokom pravice.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite