Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Riaditeľ verejnoprávneho média zakročil proti svojim investigatívnym reportérom. Reč nie je o Jaroslavovi Rezníkovi z RTVS, ale o riaditeľovi Českého rozhlasu, reportérovi Kroupovi a jeho odhalení o Agroferte.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

jan „Janek“ Kroupa je zaujímavejšia postava ako riaditeľ rozhlasu. Syn známeho disidenta sa preslávil v pátracích reláciách súkromnej televízie Nova. Zaoberal sa v nich políciou, tajnými službami, obchodovaním so zbraňami. Žal kritiku (skrytá kamera je eticky sporný nástroj), ale aj české a medzinárodné novinárske ceny. Od roku 2014 pracuje pre verejnoprávny rozhlas ČRo a prináša jeho najzaujímavejšie odhalenia, najmä v spolupráci s dátovými analytikmi rozhlasu. Takto 28. novembra zverejnil, že holding Agrofert premiéra Andreja Babiša neoprávnene šafári na 1 700 hektároch pôdy, ktoré nemajú jasného majiteľa (ide napríklad o vlečúce sa dedičské konania). Teda bez platnej zmluvy, a ešte na to berie dotácie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite