Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stacionár na mínovom poli

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Titulok z novín: „Deväťdesiat percent stacionárov nespĺňa zákonné podmienky.“ Tento príspevok som si prečítal a bol som zhrozený.

Stacionár na mínovom poli Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nie z tých percent, čo nespĺňajú podmienky, ale z toho, že sme dospeli k takémuto stavu. Ak sa nastavujú zákonné podmienky čohokoľvek a naozaj tvorcom záleží na tom, aby veci fungovali,  tak konečný stav nemôže byť taký, ako oznamuje titulok z novín! Veď je to zlyhanie na celej čiare, zlyhanie už na začiatku tej čiary, zlyhanie, ktoré má svojho majiteľa. Vyzerá to ako dobre zamaskované mínové pole a môžeš vstúpiť, kde chceš, ono to aj tak pod tebou vybuchne.

Aj v našej obci sme mali stacionár.  Netušili sme,  že je postavený na mínovom poli.  Rovnako aj vo vedľajších obciach boli stacionáre. Náš spoločný stavebný úrad kolaudoval priestory, spĺňali všetko do bodky, do tej najmenšej bodôčky. Štátne kontroly sa odbavovali na každej maličkosti. Asi mali taký pokyn. Neuhli ani o milimeter. Konečne po roku príprav sa to spustilo. Nadšenci z neziskoviek investovali do toho svoj čas, energiu a nadšenie. Ich klienti prvýkrát v živote mali pocit, že niekomu na nich záleží. Suprová záležitosť. Ľudia, ktorí prevádzkovali stacionáre, sú najkorektnejší ľudia, akých poznám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite