Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kreslo pre Františka Mikloška

.františek Mikloško .stĺpčeky .kreslo pre Františka Mikloška

Ján Štrasser je génius. Svedčí o tom jeho ďalšia kniha Osem vytrvalých. Sú to rozhovory s ôsmimi vydavateľmi hodnotných kníh, ktorí toto remeslo už dve desaťročia pestujú:Koloman Kertész Bagala, Juraj Heger, Peter Chalupa, Albert Marenčin, Vladimír Michal, Peter Milčák, Oleg Pastier a László Szigeti

Kreslo pre Františka Mikloška Natália Ložeková / natalialozekova.sk

je vzácne, ak nejaké vydavateľstvo je už overená značka. Ak sa za komunizmu našla v antikvariáte kniha do roku 1948 z vydavateľstiev František Borový v Prahe, Dobré dílo ve Staré Říši, Obroda v Ružomberku alebo Elán Jána Smreka, nebolo treba ani veľmi pozerať o akú knihu ide, kvalita bola zaručená. Rovnako, ak sa za normalizácie dostala niekomu do rúk kniha zo Sixty-Eight Publisher Josefa Škvoreckého, z Rozmluv Alexandra Tomského alebo niečo z Dobrej knihy od slovenských jezuitov v Kanade či z Ústavu sv. Cyrila a Metoda v Ríme, ihneď sa po nej siahlo. Ich spoločným znakom bolo, že zapĺňali priestor, ktorý bol z ideologických dôvodov prázdny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite