Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Milí priatelia, nahota je fenomén. Nahota predáva, vzrušuje, poburuje, dráždi. Nahota novorodenca je oslavou života. Nahota mŕtvych je manifestom ľudskej krehkosti. Ženská nahota je zmyselná, nahota mužov je smiešna. Nahota inšpiruje. 

Lotroviny Pištu Vandala Natália Ložeková / natalialozekova.sk

taký maliar či fotograf prvé, čo musí zvládnuť, je akt. Osloví na ulici dievča: „Slečna, potrebujem namaľovať bohyňu krásy. Boli by ste ideálnou predlohou. Zapózovali by ste mi? Ateliér mám tam a tam.“  Aj tie najväčšie hanblivky prikývnu, veď ide o vyšší cieľ, o umenie s ambíciou večnosti. Predstavte si, že by im to navrhol básnik, vycivený okuliarnik s poďobanou tvárou: „Píšem sonet o ženskej kráse, mohli by ste sa vyzliecť a inšpirovať ma?“ Dostal by kabelkou po hlave. Okrem toho nemá ateliér a zbierky básní vychádzajú v žalostne malých nákladoch. Nie, nie, pred básnikom je lepšie sa nevyzliekať. Viem, o čom hovorím, sám som publikoval niekoľko básnických zbierok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite