Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Inakosť sa neodpúšťa

.juraj Malíček .stĺpčeky .film

Mám kamaráta, ktorý túži nosiť sukňu. Takú dlhšiu, po kolená a nižšie, jednoduchú, rovnú, obyčajnú, žiadne výstrelky ani krajčírske experimentovania so strihom, jednoduchú sukňu.

.popcorn Juraja Malíčka: Inakosť sa neodpúšťa

jednofarebnú, konzervatívnu, žiadne pestré ani svetlé farby, sukňu, ktorá nie je ničím špeciálna, iba tým, že by ju nosil muž. Niečo ako kandora, alebo kaftan či thawb, akurát teda iba od pása dole, pričom si myslím, že táto jeho túžba nosiť sukňu nie je žiadnym výrazom krízy akejkoľvek identity ani symptómom niečoho psychologicky hlbšieho, keďže to trvá dlho, dalo by sa povedať, že odjakživa, iba je príznakom, že onen môj inak mimoriadne konzervatívny kamarát má sklony k miernej extravagancii a predovšetkým je čosi ako pôžitkár. Nie vyslovene hedonista, len sa rád cíti pohodlne a sukňa sa mu javí extrémne pohodlná. 

Má totiž už tú skúsenosť, nie u nás doma, tu sa neodváži, tu sa hanbí, ale dovolenky v zahraničí väčšinou trávi oblečený v kilte. Je slušivý, samozrejme, károvaný, príslušnej dĺžky, tento kilt, teda kratší ako sukňa, ktorú by rád nosil, ale inak normálny kilt, na ktorom je najväčší problém správne zažehliť sámiky po praní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite