Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: O čom vypovedajú hudobné ceny

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Ide najmä o hudbu, ktorá znie celý rok v Rádiu FM. Neviem, prečo je to tak, alebo možno viem, ale nemám chuť sa tu o tom rozpisovať, lebo to nie je ani dôležité. Dôležité je to, že tento spôsob udeľovania ocenení v našom skromnom slovenskom šoubiznise vôbec existuje a že celá plejáda mladých tvorcov má šancu predstaviť svoju tvorbu na celkom reprezentatívnom podujatí s dobrou mediálnou podporou.

.jazz, blues a iné: O čom vypovedajú hudobné ceny

áno, je pravda, že hudbu počujeme a vidíme aj v rôznych televíznych programoch, ale tam hrá väčšinou druhé, možno niekedy aj tretie husle. Napríklad v Hite roka, ktorý by podľa názvu mohol byť o hudbe, počujeme tak jednu-dve pesničky. V RHA hrá hudba prvé husle, a to je na tom najkrajšie.

Celá tá hudobná časť má vlastnú tvár a kolegom z FM musím pogratulovať, že po rokoch nezáujmu o vtedy okrajové podujatie sa im podarilo dosiahnuť, že dnes každý, kto sa o hudbu zaujíma, aspoň registruje túto aktivitu. Z 15 kategórií je niekoľko takých, ktoré trochu pokrývajú aj inú hudbu. V týchto kategóriách sú výsledky dielom odbornej poroty. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite