Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Oscary

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Udeľovanie Oscarov sledujem dlhé roky, vlastne by sa dalo povedať, že ich sledujem celý svoj dospelý život.

.popcorn Juraja Malíčka: Oscary

programovo minimálne od toho roku 1989, keď u nás skončil boľševik a už sa dalo, ale je dosť možné, že nejaké som videl aj predtým. Pravdepodobne na ORF, tak ako aj mnoho rokov potom, lebo priamym prenosom z Oscarov naše televízie príliš veľa pozornosti nevenujú. Výnimky boli a vďaka za ne, ale Oscarov u nás skôr nevysielame, než vysielame, a kým to ide na ČT, vlastne ma to netrápi. ORF to napokon istí, takže žiadny problém, dívam sa. Nie však nevyhnutne preto, aby som začerstva vedel, kto to dostal a kto nie: mňa vyslovene zaujíma tá šou. 

Moderátor, estráda, vystupujúci, kostýmy, scénografia, atmosféra, kauzy a kauzičky, a vlastne všetok ten zdanlivo nepodstatný balast okolo, ktorý však o Oscaroch dlhodobo vypovedá viac ako samotné ocenené filmy. Niektoré tie šou ma bavili viac a iné menej, podstatné je, že nemám a nemal som ani tento rok pocit, že by som sa vyslovene nudil. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite