Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Priveľa pokory v nás drieme, myseľ zväzuje

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Je tradičným zvykom v tejto našej vysoko kultúrnej oáze ľudskej dobroty, jasnozrivej múdrosti najširších más, vľúdnosti, obetovania sa a prekvitajúcej lásky k blížnemu, je tradičným zvykom na tomto našom Slovensku, že predmetom širšej spoločenskej diskusie sa stávajú otázky nielen politické, ekonomické či športové, ale aj otázky kultúrne.

.popcorn Juraja Malíčka: Priveľa pokory v nás drieme, myseľ zväzuje

nový balet sa nacvičí, nová opera sa naštuduje, nová symfónia sa skomponuje a uvedie v koncertnej sále a každý sa k tejto kultúrnej udalosti vyjadrí, každý jeden z nás, či z lazov, či z dediny, či zo stredne veľkého mesta, kde už aj tri linky mestskej hromadnej dopravy majú a jeden rozvoz pizze. Nie je pritom dôležité, či ľud náš, masy naše široké, osvietené, sa s predmetným dielom stretli či nie, od prirodzenosti také erudované sú, že vyjadriť sa vedia. 

Veď nie sme my len národom hokejových trénerov, právnikov a čo ja viem koho ešte, ale sme národom aj kulturológov, teoretikov umenia i praktikov, filmových, divadelných, hudobných a akýchkoľvek ešte ďalej vedcov a kritikov – niet disciplíny, pred ktorou by Slováčisko zaváhalo, niet oblasti, ktorej by nerozumelo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite