Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

jazz, blues a iné: Festival, fondy a 47 rokov dídžejovania

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Horúca novinka: New Orleans Jazz and Heritage Festival oznámil definitívny lineup ročníka 2024, čo je pre mnohých určite dôvod bookovať letenky, ubytovanie a kupovať vstupenky na termín posledného aprílového a prvého májového víkendu.

jazz, blues a iné: Festival, fondy a 47 rokov dídžejovania

je pravda, že niektoré mená už boli potvrdené, ale vidieť ten neuveriteľný zoznam všetkých účinkujúcich je pre milovníka hudby takým lákadlom, že obísť toto obrie podujatie sa jednoducho nedá. Pokúšal som sa ich  spočítať, ale sú ich stovky. Dobre, koho to zaujíma, ponúkam link, www.nojazzfest.com. Áno, bude tam aj Jon Batista, aj Trombone Shorty, aj Anderson Paak, aj Brian Blade, aj Charles Lloyd a aj mnoho ďalších. 

V súvislosti s našimi Bratislavskými jazzovými dňami sa často stretávam s názormi na niektorých účinkujúcich, že „toto nie je jazz“ a podobne. Prísni členovia jazzovej polície sú totiž na odchýlky od svojho milovaného druhu hudby veľmi citliví. Ale karavána ide ďalej. V New Orleans je hlavnou hviezdou Jazzfestu skupina The Rolling Stones! Tento fakt nepotrebuje komentár.

Viete niečo o troch umeleckých fondoch, ktoré sú dedičstvom starých čias?  Vznikli za komunizmu a prežili do dnešných dôb. Pozor, to nie sú tie fondy, ktoré vznikli za ministrovania  Mareka Maďariča a ktorým teraz ide pani ministerka trochu zakrútiť krk, lebo si dýchajú príliš slobodne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite