Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

jazz, blues a iné: Syn Elly Fitzgerald v Užhorode

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Jazzdock je dnes najlepším jazzovým klubom v našej bývalej matičke, v Prahe. A pritom má Praha bohatú tradíciu. Keď som ešte v šesťdesiatych rokoch počul názov Reduta, tak som vedel, že to je méta, ktorú nikdy nedosiahnem, lebo tam hrajú len tí najlepší. To isté sa týkalo Violy.

jazz, blues a iné: Syn Elly Fitzgerald v Užhorode

neskôr sa ukázalo, že sa to dá, ale aj tak je pre mňa vždy vzácne, keď môžem spievať v Prahe. V osemdesiatych rokoch minulého storočia som bol vlastne českým hudobníkom a súčasťou tamojšej scény vďaka tomu, že sme s Lubošom Andrštom vytvorili česko-slovenský Blues Band. Jazzmani sa vtedy stretávali v Parnase oproti Národnému divadlu, v Železnej je klub Agharta, ešte je Malý Glen a bola aj Stará pani. Reduta existuje stále, pýši sa tým, že tam hral aj Bill Clinton na saxofóne. 

My zainteresovaní vieme, že spolu s ním tam hral aj náš Juraj Bartoš, ale ten Jazzdock je úžasný. Pred 15 rokmi ho postavil súkromný podnikateľ, milovník dobrej hudby, a do dnešného dňa funguje s veľmi dobrým programom. Ten má na starosti veľmi dobrý muzikant Jakub Zitko, mimochodom, človek, ktorý stojí za hudobnou kariérou Anety Langerovej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite