Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Ani v Nemecku to jazzmani nemajú jednoduché

.peter Lipa .stĺpčeky .hudba

Bol som v kine, ale trochu INAK (to bolo napísané na plátne). Premietanie bolo v A4. Ja sa toho názvu Y.M.C.A. neviem a ani nechcem zbaviť. Keď si uvedomím, že prežil Slovenský štát aj celé komunistické vystrájanie, tak mi ho je ľúto, lebo je to kus Ameriky, ktorý tu vydržal.

.jazz, blues a iné: Ani v Nemecku to jazzmani nemajú jednoduché boris németh

young Men Christian Association nás jednoducho spája so svetom. A na tú budovu som bol hrdý aj vtedy, keď o nej spievali Village People. Je to univerzálny priestor, až sa čudujem, že som tam ešte nikdy nehral. Budem musieť skúsiť. Krátky pohľad do hľadiska ma presvedčil o tom, že som tam najstarší, čo pre mňa nie je nová situácia. Publikum bolo veľmi mladé, hľadisko na počudovanie do posledného miesta vypredané aj napriek tomu, že premietali „len“ dokument. 

Bol som z toho nadšený. Všetkých zrejme zaujímalo to, že Pozor, padá SNG. Tvorkyne Jana Durajová a Lenka Kušnieriková boli po premietaní obeťami vytrvalo sa pýtajúcej moderátorky pred publikom, ktoré sa nič nepýtalo, lebo samotný film dal dostatok odpovedí na mnohé nevyslovené otázky. Ale film je to pekný, najmä užitočný. Diskutabilná Dědečkova prestavba galérie je už dnes samozrejmou súčasťou Bratislavy a film zdokumentoval okrem rodinného príbehu Kusých všetko to, čo s prestavbou a následnou rekonštrukciou súvisí. Som rád, že som ten film videl. A komponovanú hudbu, ktorá dokument ešte povýšila, robili moji kolegovia Jonatán Pastirčák a Majlo Štefánik. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite