Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Viac slovenského blackmetalu v rádiách

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Kvóty na viac slovenskej kultúry? Super! Niežeby som sa bál, že v novom roku by sme sa mohli nudiť, vlastne to vyzerá tak, že nuda je naozaj to jediné, čo nám v novom roku nehrozí, ale takýto nástup som skutočne nečakal. Veľkorysý, odvážny, dravý ako jasnozrivá myseľ, ktorá ho zrodila.

.popcorn Juraja Malíčka: Viac slovenského blackmetalu v rádiách

to, že naše rádiá majú kvóty na slovenskú hudbu, sa náramne osvedčilo. Ich počúvanosť kontinuálne rastie, niet duše na Slovensku, ktorá by nepišťala rozkošou nad írečitou poetikou slovenských textov popmusic. Môžu síce našinci v rámci tých kvót spievať aj po anglicky, ale načo by to, preboha, robili? Na nič, lebo jediné, po čom poslucháč našich rádií túži, sú pôvodné slovenské piesne v slovenčine. Čím novšie, tým lepšie, dosť bolo senilných odrhovačiek. 

V rádiách je potrebné hrať viac slovenského hiphopu. A blackmetalu, nech sa to vyvažuje. Ale vážne, nadchýna ma predstava, ako tu máme kvóty nielen na slovenskú hudbu v rádiách, ale aj na slovenské filmy v televízii a kinách, slovenské knihy v kníhkupectvách a knižniciach, slovenské divadelné hry v divadlách, slovenské opery v opere, slovenské balety v balete a tak ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite