Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci zdolali Nórov a zostali v hre o postup do štvrťfinále

.sita .šport

Slovenské góly zaznamenali v prvej tretine Marek Hrivík, Peter Cehlárik a Róbert Lantoši, za Nórov v druhej časti skorigoval Markus Vikingstad. Bodku sa stretnutím dal presný zásah Richrda Pánika pri hre súpera bez brankára.

Slováci zdolali Nórov a zostali v hre o postup do štvrťfinále SITA/AP Photo/Roman Koksarov

slovenská hokejová reprezentácia stále má šancu na postup do štvrťfinále tohtoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Tampere a Rige. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v utorkovom súboji B-skupiny zdolali Nórov 4:1 a dostali sa na jedenásťbodovú métu. Slováci aktuálne figurujú na postupovej 4. priečke tabuľky, z ktorej ich však môžu "zosadiť" domáci Lotyši, ak vo večernom súboji (19.20 h SELČ) získajú v súboji proti Švajčiarom aspoň bod.

Slovenské góly zaznamenali v prvej tretine Marek Hrivík, Peter Cehlárik a Róbert Lantoši, za Nórov v druhej časti skorigoval Markus Vikingstad. Bodku sa stretnutím dal presný zásah Richrda Pánika pri hre súpera bez brankára.V elitnej kategórii MS absolvovali obaja súperi už deviaty vzájomný duel a zatiaľ iba raz sa z triumfu tešili Nóri – pri predchádzajúcom súboji ešte v Ostrave 2015 zvíťazili 3:2.

Na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch hokejisti SR postúpili do štvrťfinále, v ktorom prehrali a obsadili zhodne konečnú 8. priečku.

Prvá tretina bola zo strany slovenského tímu mimoriadne vydarená. Kapitán Marek Hrivík otvoril skóre už v 4. minúte, keď za chrbát nórskeho gólmana Henrika Haukelanda poslal puk, ktorý mu spoza bránky „naservíroval“ Richard Pánik. O necelé štyri minúty neskôr už viedli Slováci 2:0, keď Peter Cehlárik sa najlepšie zorientoval pred bránkoviskom súpera a skóroval po odrazenej strele obrancu Mislava Rosandiča. Vydarenú úvodnú dvadsaťminútovku korunoval tretím presným zásahom Róbert Lantoši, ktorý úspešne zakončil sólo od vlastnej bránky cez celú hraciu plochu. V prvej tretine mali slovenskí hokejisti aj ďalšie šance, ale Pánik, Cehlárik či Libor Hudáček neuspeli rovnako ako na opačnej strane Einar Engeland Andersen.

V druhej tretine už Slováci nehrali s takou ľahkosťou ako v prvej. Nepomohol im ani gól Nórov, keď v 23. minúte Markus Vikingstad skorigoval na 1:3 po peknej prihrávke popred bránkovisko od Thomasa Berga-Paulsena. Pánik potom pri vlastnom oslabení nepremenil brejk, v závere slovenskí hokejisti nevyužili početnú výhodu o jedného korčuliara.

Tretia tretina priniesla niekoľko nepremenených šancí Slovákov, postupne neuspeli Samuel Kňažko, Hrivík, Matúš Sukeľ pri prečíslení s Lantošim aj Mário Lunter, ktorý mieril do žŕdky. Slováci si bez väčších problémov ustrážili zisk troch bodov, pričom v záverečnej hre súpera bez brankára spečatil triumf Pánik strelou z vlastnej polovice.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite