Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko prehralo v úvodnom zápase s Českom 2:3

.tasr .šport

Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel otvárací zápas na majstrovstvách sveta 2023, v súboji základnej B-skupiny v lotyšskej Rige v piatok podľahli Čechom tesne 2:3.

Slovensko prehralo v úvodnom zápase s Českom 2:3 SITA/AP Photo/Roman Koksarov

o všetko sa rozhodlo už v prvej tretine, v ktorej zverenci trénera Craiga Ramsayho dvakrát viedli, súper však zakaždým vyrovnal a počas päťminútovej presilovky dosiahol víťazný presný zásah dvojgólový Lukáš Sedlák. Druhý zápas na turnaji odohrajú Slováci už v sobotu o 19.20 h proti domácim Lotyšom.

Prvá tretina bola mimoriadne bohatá na góly. Po úvodnom "oťukávaní" a miernej aktivite Čechov putoval na trestnú lavicu súperov útočník Filip Chytil a v početnej výhode skóroval z ľavej strany Martin Chromiak, najmladší člen súčasného kádra tímu SR. Brankárovi Šimonovi Hrubcovi dobre clonil Pavol Regenda a Slováci viedli. Z najtesnejšieho náskoku sa však radovali iba 106 sekúnd, pretože český kapitán Roman Červenka gólovo zakončil rýchlu kontru. Od 11. min viedli slovenskí hokejisti opäť, puk z hokejky obrancu Mislava Rosandiča si gólman Hrubec nešťastne vrazil za svoj chrbát. Keď pri vylúčení Michala Kempného mohli Slováci pridať poistku, v oslabení si Lukáš Sedlák obkorčuľoval bránku a vyrovnal na 2:2. Spomenutý bek Rosandič potom putoval predčasne pod sprchy za faul kolenom a dlhú päťminútová presilovku zužitkovali Česi na gól Sedláka, ktorý skóroval už po jedenástich sekundách početnej výhody.

Prvá polovica druhej časti sa niesla v znamení početnej výhody, ktorú dohrávali zo záveru prvej tretiny. S pribúdajúcim časom sa však opäť osmeľovali aj slovenskí hokejisti, no skóre sa nemenilo na jednej ani druhej strane. Obaja brankári si napokon držali čisté konto až do konca. Necelý 100 sekúnd pre treťou sirénou siahla slovenská lavičke k hre bez brankára a tím SR sa usadil v útočnom pásme, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Slovensko zaznamenalo štvrté víťazstvo proti Francúzsku za sebou celkovo aj na svetových šampionátoch. Rovnakého súpera zdolalo aj v záverečnom prípravnom dueli pred MS 2022 v Žiline.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 - Fínsko, Lotyšsko:

B-skupina (Riga):

Slovensko - Česko 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

Góly: 5. Chromiak (Kňažko, Cehlárik), 11. Rosandič (Lantoši) - 7. Červenka (Kubalík, Chytil), 14. Sedlák (Flek, Kundrátek), 19. Sedlák (Kubalík, Tomášek)

Vylúčení: 1:3 na 2 min, navyše: Rosandič (SR) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Fernandez (USA), Schrader (Nem.) - Briganti (USA), Kroyer (Dán.), 7800 divákov

zostavy:

Slovensko: Škorvánek - Kňažko, Koch, Grman, M. Ivan, Jánošík, Rosandič, Gajdoš - Kelemen, Hrivík, Pánik - Cehlárik, M. Sukeľ, L. Hudáček - Regenda, Tamáši, Chromiak - Lantoši, Čacho, Okuliar

Česko: Hrubec - Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán, Zbořil, Němeček, Knot - Kubalík, Chytil, Červenka - Smejkal, Špaček, Chlapík - Sobotka, Sedlák, Tomášek - Flek, Černoch, Beránek

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite