Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tatar prispel dvoma bodmi k triumfu New Jersey a vyhlásili ho za jednu z hviezd zápasu

.sita .šport

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar z tímu zámorskej NHL New Jersey Devils sa stal druhou hviezdou štvrtkového zápasu proti Los Angeles Kings, v ktorom gólom a asistenciou prispel k víťazstvu 4:3 po predĺžení.

Tatar prispel dvoma bodmi k triumfu New Jersey a vyhlásili ho za jednu z hviezd zápasu SITA/AP Photo/Frank Franklin II

po jednej gólovej prihrávke si pripísali aj obrancovia Martin Fehérváry z Washingtonu Capitas a Erik Černák z Tampy Bay Lightning, kým brankár Jaroslav Halák zaznamenal druhú prehru za sebou.

Tatar najskôr v závere druhej tretiny 13. gólom v tejto sezóne znížil stav duelu na 1:2 a v úvode tretej časti hry prihral Dawsonovi Mercerovi na vyrovnávajúci presný zásah. Počas 19:27 min na ľade nazbieral aj po dva plusové body, strely a bodyčeky a prehral jediné vhadzovanie. Rozšíril si konto na 33 bodov v 58 dueloch. "Diabli" prehrávali 0:2 aj 2:3, no napokon dosiahli tretí triumf v ostatných štyroch zápasoch.„ Nevzdávali sme sa, aj keď sa nám nedarilo a otočili sme stav. Musím hráčov pochváliť,“ povedal tréner Devils Lindy Ruff, citoval ho oficiálny web profiligy.

Fehérváry aj Černák zaznamenali 11. bod v ročníku, no k víťazstvám ich tímov neviedol. Fehérváry získal 7. asistenciu v 48. zápase pri prehre Washingtonu 2:4 s Anaheimom Ducks, počas 20:39 min v akcii zaknihoval aj mínusový bod, dve strely, dva bodyčeky a tri bloky. Caps ťahajú sériu šiestich prehier. Černákova 10. prihrávka v 51. dueli sezóny nezabránila prehre 5:6 po predĺžení s Buffalom Sabres. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára odohral 19:34 min aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel, štyroch bodyčekov a bloku.

Halák po predošlej sérii siedmich triumfov pri druhom štarte za sebou nezvíťazil a jazdci utrpeli tretiu prehru v rade, tentoraz 1:4 s Detroitom Red Wings. Tridsaťsedemročný Bratislavčan zastavil 19 z 23 striel súpera, no pripísal si celkovo deviatu prehru v 17. zápase sezóny. „Nehrali sme poriadne ako tím. Ak chcete v tejto lige víťaziť, každý hráč musí zabrať a my sme to neurobili. Nehrali sme s dostatočnou snahou alebo dosť dobre,“ skonštatoval kouč Rangers Gerard Gallant.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite