Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová skončila siedma, Shiffrinová získala prvý titul v obrovskom slalome

.sita .šport

„Je to neuveriteľné, bola som veľmi nervózna. Nebolo jednoduché byť na trati po domácej pretekárke. Ďakujem divákom za to, že mi napriek tomu fandili,“ povedala v cieli víťazná Shiffrinová.

Vlhová skončila siedma, Shiffrinová získala prvý titul v obrovskom slalome SITA?AP Photo/Marco Trovati

americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa stala prvýkrát majsterkou sveta v obrovskom slalome žien, vo štvrtkových pretekoch na šampionáte vo Francúzsku si udržala vedúcu pozíciu z 1. kola a zvíťazila s náskokom 0,12 s pred Taliankou Federicou Brignoneovou. Bronzovú medailu si vybojovala Nórka Ragnhild Mowinckelová, ktorá stratila na Shiffrinovú 0,22 s. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 7. miesto (+0,93 s), po 1. kole bola deviata s mankom rovnej sekundy na americkú hviezdu.

„Je to neuveriteľné, bola som veľmi nervózna. Nebolo jednoduché byť na trati po domácej pretekárke. Ďakujem divákom za to, že mi napriek tomu fandili,“ povedala v cieli víťazná Shiffrinová, ktorá na MS 2023 získala aj striebro v super-G. Celkovo zaznamenala štvrtý cenný kov v „obráku“, na konte má aj dve striebra a jeden bronz. Brignoneová si tiež vybojovala druhú medailu vo Francúzsku po zlatej z kombinácie. Domáca Tessa Worleyová bola po 1. kole druhá so stratou len 0,12 s na Shiffrinovú, no majsterka sveta z rokov 2013 a 2017 svoju jazdu v 2. kole nedokončila.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka Vlhová má za sebou prvý štart na šampionáte v Courcheveli a Méribeli, v sobotu absolvuje slalom žien (1. kolo 10.00 h, 2. kolo 13.30 h). Olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu absolvovala na MS v zjazdovom lyžovaní celkovo 15 preteky, z toho 14. individuálne. Získala šesť medailí, vrátane zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare. Na MS 2019 bola tiež druhá v kombinácii a tretia v slalome. Na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi brala striebro v tímovej súťaži, na šampionáte pred dvomi rokmi v talianskej Cortine D´Ampezzo bola strieborná v slalome aj kombinácii.

Petra Vlhová zaznamenala v tejto sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní dokopy deväť pódiových umiestnení a jedno víťazstvo - v slalome v rakúskom Flachau. V celkovej klasifikácii seriálu je druhá so ziskom 966 bodov, no vedúca Shiffrinová má na konte už 1697 bodov. V hodnotení slalomu je Slovenka tretia s 530 bodmi, v „obráku “jej patrí štvrtá pozícia so 436 bodmi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite