Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová po prvom kole obrovského slalomu deviata, na vedúcu Shiffrinovú stráca sekundu

.sita .šport

Dvadsaťsedemročná Liptáčka štartuje na MS vo Francúzsku iba v technických disciplínach, slalom žien sa uskutoční v sobotu (1. kolo 10.00 h, 2. kolo 13.30 h).

Vlhová po prvom kole obrovského slalomu deviata, na vedúcu Shiffrinovú stráca sekundu SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 9. miesto v 1. kole štvrtkového obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta vo Francúzsku, na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila presne jednu sekundu. Druhá je po prvej jazde Francúzka Tessa Worleyová (+0,12 s), tretia pozícia patrí Talianke Federice Brignoneovej (+0,31 s). Druhé kolo je na programe o 13.30 h.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka štartuje na MS vo Francúzsku iba v technických disciplínach, slalom žien sa uskutoční v sobotu (1. kolo 10.00 h, 2. kolo 13.30 h). V prvom kole „obráku“ sa pred ňu dostali aj obhajkyňa titulu Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, Nórka Ragnhild Mowinckelová, jej krajanka Mina Fürst Holtmannová, Švédka Sara Hectorová a Poľka Maryna Gasienicová-Danielová.

Zo Sloveniek sa predstavili aj Rebeka Jančová s číslom 49 a Petra Hromcová s číslom 52. Jančová zaostala za Shiffrinovou o 3,78 s a priebežne jej patrí 37. pozícia, Hromcová stratila na líderku 7,31 s a zatiaľ je na 43. priečke. V štartovej listine je dokopy 114 pretekárok.

Olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu Vlhová absolvovala na MS v zjazdovom lyžovaní doposiaľ 14 pretekov, z toho 13 individuálnych. Získala šesť medailí, vrátane zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare. Na MS 2019 bola tiež druhá v alpskej kombinácii a tretia v slalome. Na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi sa tešili zo striebra v tímovej súťaži, na ostatnom šampionáte pred dvomi rokmi v talianskej Cortine D´Ampezzo bola strieborná v slalome aj alpskej kombinácii.

Petra Vlhová zaznamenala v tejto sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní dokopy deväť pódiových umiestnení a jedno víťazstvo - v slalome v rakúskom Flachau. V celkovej klasifikácii seriálu je druhá so ziskom 966 bodov, no vedúca Shiffrinová má na konte už 1697 bodov. V hodnotení slalomu je Slovenka tretia s 530 bodmi, v „obráku“ jej patrí štvrtá pozícia so 436 bodmi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite