Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dva zásahy Tatara nestačili na víťazstvo, slovenský útočník už má na konte 30 bodov

.sita .šport

Ani vydarený večer 32-ročného rodáka z Ilavy napokon nepomohol tímu New Jersey Devils k víťazstvu, hoci od neho nebol ďaleko. „Diabli“ podľahli súperovi 2:3 po samostatných nájazdoch, v ktorých sa Tatar nepresadil.

Dva zásahy Tatara nestačili na víťazstvo, slovenský útočník už má na konte 30 bodov SITA/AP Photo/Jim Mone

napriek zisku bodu je mužstvo Devils naďalej najlepším tímom na súperových klziskách v doterajšom priebehu ročníka 2022/2023. Zverenci trénera Lindyho Ruffa majú bilanciu 19-3-3, ktorá je suverénne najlepšia v profilige. „Každý bod je dobrý a my to vieme. Žiaľ, škoda, že sa nám nepodarilo ukoristiť dva, ale len jeden, no berieme aj ten. Pokúsime sa zistiť, čo sme urobili nesprávne, aby sme v ďalšom stretnutí boli lepší,“ povedal po stretnutí Tatar.

Slovenský zakončovateľ v sobotňajšom dueli vyrovnal svoje bodové štatistiky z uplynulej sezóny. V nej v drese New Jersey nastúpil v 76 dueloch a zaznamenal v nich 15 gólov a 15 asistencií. Na konte mal však až 22 mínusových bodov. V tejto sezóne je na tom o poznanie lepšie. V doterajších 52 zápasoch nazbieral taktiež 30 bodov (12+18), no má 28 plusových bodov.

Tréner Ruff si cení hru i prístup slovenského útočníka. Zvlášť vtedy, keď v drese Devils nezaberú streleckí lídri ako tohtosezónny 35-gólový strelec Jack Hughes. „Tatar mal niekoľko výborných príležitostí, z ktorých niektoré využil, keď si dobre našiel miesto pred bránkou,“ poznamenal 62-ročný Kanaďan.

New Jersey patrí 3. miesto v tabuľke Východnej konferencie so ziskom 73 bodov. Lepšie sú iba tímy Caroliny Hurricanes (76) a Bostonu Bruins (83).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite