Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Halák vychytal piate víťazstvo za sebou a stal sa prvou hviezdou zápasu

.sita .šport

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák zaznamenal piaty víťazný štart v bránke tímu zámorskej NHL New York Rangers za sebou, v piatok doviedol klub z Manhattanu k triumfu 4:1 nad Vegas Golden Knights.

Halák vychytal piate víťazstvo za sebou a stal sa prvou hviezdou zápasu

tomáš Tatar si predĺžil najdlhšiu sériu bez bodu v tejto sezóne na šesť duelov, no tešil sa z víťazstva New Jersey Devils 3:2 po predĺžení nad Dallasom Stars. Adam Ružička sa vrátil do zostavy Calgary Flames.

Halák zastavil 33 z 34 striel a vychytal svoj prvý triumf v Madison Square Garden v sezóne, v ostatných troch zápasoch inkasoval len trikrát zo 77 striel. Počas aktuálnej víťaznej série, ktorá trvá od 17. decembra, má úspešnosť zákrokov 93,8 percenta a priemer 1,8 inkasovaného gólu. Prvého víťazstva sa pritom dočkal až pri siedmom štarte v bránke jazdcov, v prvých ôsmich dueloch mal úspešnosť len na úrovni 88,8 percenta a v priemere dostal 3,04 gólu v každom stretnutí.

„Vždy, keď sa pripojíte k novému tímu, snažíte sa možno až príliš a nemáte toľko sebadôvery. Keď som nemal najlepšie štatistiky, povedal som si, aby som už nemyslel na nevydarené zápasy, obrátil list a pozeral sa dopredu. To som chcel urobiť,“ povedal 37-ročný Bratislavčan po piatkovom súboji proti Vegas, citoval ho oficiálny web profiligy.

Tatar prvýkrát v tomto ročníku nebodoval v šiestom zápase za sebou, v piatok odohral iba 9:27 min s bilanciou mínusový bod, strela a bodyček. Zaznamenal najnižší čas na ľade v sezóne. Ďalší slovenský útočník Ružička sa po troch dueloch ako zdravý náhradník vrátil do akcie, no predĺžil si sériu bez bodu na 12 stretnutí. Tešil sa z triumfu Calgary Flames 5:2 nad Seattlom Kraken, počas 7:39 min si pripísal na konto mínusový bod a jedno úspešné vhadzovanie zo štyroch.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite