Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci sa s turnajom rozlúčili vo štvrťfinále, domácim Kanaďanom podľahli až po predĺžení

.tasr .šport

Zverenci trénera Ivana Feneša vo štvrťfinále vzdorovali favorizovanému domácemu výberu a podľahli im 3:4 po predĺžení.

Slováci sa s turnajom rozlúčili vo štvrťfinále, domácim Kanaďanom podľahli až po predĺžení SITA/Darren Calabrese/The Canadian Press via AP

slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov nepostúpila do semifinále play-off na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Kanade.

V súboji v Halifaxe ani raz Slováci neviedli, mali však príležitosti rozhodnúť o triumfe a postupe v závere III. tretiny aj v predĺžení.

Skóre stretnutia otvoril už v 7. minúte talentovaný Connor Bedard, ktorý sa o niekoľko mesiacov pravdepodobne stane jednotkou draftu nováčikov do zámorskej NHL. Keď v 26. minúte zvýšil v presilovke na 2:0 Dylan Guenther, zdalo sa, že domáci výber dotiahne duel bez väčších problémov do víťazného konca. Rovnako v početnej výhode však vzápätí skorigoval Libor Nemec, ktorý pred bránkou tečoval pokus Šimona Nemca.

Kanaďania sa do dvojgólového náskoku dostali aj v 29. minúte zásluhou Zacka Ostapchuka, no ani mladíkov zo Slovenska nezlomilo. V 34. minúte totiž opäť skorigoval Róbert Bačo a v tretej tretine dokonca vyrovnal svojim druhým presným zásahom v stretnutí Libor Nemec. Ešte pred treťou sirénou Slováci v istých okamihoch zatlačili favorita a mohli rozhodnúť, v závere však sami čelili veľkému tlaku. Záverečných 34 sekúnd III. tretiny hrali bez vylúčeného Š. Nemca, ubránili sa však aj v úvode predĺženia. Keď potom Servác Petrovský neprekonal kanadského gólmana Thomasa Milica tečom ani dorážkou, ukázal svoje majstrovstvo opäť Bedard a dostal puk až za skvelého Adam Gajana.

Práve spomenutý gólman Gajan v riadnom hracom čase zneškodnil neskutočných 49 striel súpera, za jeho chrbát prenikli tri puky. V predĺžení si pripísal ďalších 7 úspešných zákrokov, no ôsmy pokus skončil v jeho bránke.

Mladí Slováci mali možnosť štvrtýkrát v histórii preniknúť na MSJ do semifinále, predtým sa im to podarilo v rokoch 1999, 2009 a 2015. Do finále sa nedostali ani raz, no v rokoch 1999 a 2015 získali bronz.

Okrem obhajcov zlata Kanaďanov postúpili do semifinále aj Američania, Česi a Švédi. O finálovú miestenku zabojujú vo vzájomných súbojoch zámorské a európske výbery - Kanaďania si zmerajú sily s tímom USA a Česi vyzvú Švédov.

Štvrťfinále (Halifax):

Kanada - Slovensko 4:3 po predĺžení (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

góly: 7. Bedard (Stankoven), 26. Guenther (Othmann, Bedard), 29. Ostapchuk (Dean, Gaucher), 66. Bedard - 27. L. Nemec (Š. Nemec, Petrovský), 34. Bačo (Repčík, Nátny), 52. L. Nemec (Mešár, Groch)

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite