Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová je štvrtá po prvom kole sobotňajšieho slalomu v Levi, vedie Nemka Dürrová

.sita .šport

Lena Dürrová vedie pred Švédkou Annou Swennovou Larssonovou, tretia je Američanka Mikaela Shiffrinová.

Vlhová je štvrtá po prvom kole sobotňajšieho slalomu v Levi, vedie Nemka Dürrová SITA/Jnu/Lehtikuva via AP

slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí štvrtá priečka po prvom kole sobotňajšieho slalomu Svetového pohára vo fínskom Levi. Dvadsaťsedemročná Liptáčka sa na trať vydala s číslom štyri a zaradila sa na druhú pozíciu s mankom 57 stotín sekundy na Lenu Dürrovú z Nemecka, ktorá otvorila preteky a jej čas 54,48 s neprekonala žiadna zo súperiek. Po Vlhovej štartovala Američanka Mikaela Shiffrinová a napokon dosiahla o dve stotiny sekundy lepší čas ako Slovenka. Pred Vlhovú a Shiffrinovú sa napokon dostala aj Švédka Anna Swennová Larssonová s dvanástkou.

„Mohlo to byť trochu lepšie, ale som rada, že už sa nám začali preteky a mám za sebou prvé kolo. Musím sa pozrieť, čo, kde a ako sa stalo a do druhého kola to vylepšiť,“ zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport a doplnila: „Konkurencia je veľká a ja musím bojovať, aby som dosiahla čo najlepší výsledok. Maura sa bude snažiť postaviť druhé kolo pre mňa, aby som získala nejakú výhodu, ale dopadnúť to môže akokoľvek. “

Nemka Dürrová predviedla ako prvá pretekárka dobrú jazdu a v porovnaní s konkurenciou jej najlepšie vyšla strmá pasáž, tam získala niekoľko desatín sekundy. Swennová Larssonová za ňou zaostáva o 45 stotín sekundy, tretia Shiffrinová má manko na líderku 0,55 s. Päťnásobná víťazka z Levi Petra Vlhová v porovnaní s Dürrovou dosiahla o 57 stotín sekundy horší čas. Česká reprezentantka Martina Dubovská narodená v Liptovskom Mikuláši figuruje s odstupom 1,55 s na spoločnom 12. mieste s Nórkou Minou Fürst Holtmannovou a Rakúšankou Chiarou Mairovou.

Uvedené platí po odjazdení elitnej tridsiatky, v štartovej listine prvého kola figuruje dovedna 75 pretekárok. Druhé kolo je na programe od 13.00 h.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite