Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavol Regenda opúšťa káder Anaheimu Ducks, klub ho poslal na farmu do San Diega

.sita .šport

Michalovský rodák vo svojej prvej sezóne v zámorí absolvoval za "káčerov" zatiaľ päť stretnutí a pripísal si v nich dve asistencie.

Pavol Regenda opúšťa káder Anaheimu Ducks, klub ho poslal na farmu do San Diega AP Photo/Julia Nikhinson

slovenský hokejový útočník Pavol Regenda minimálne na krátky čas končí pôsobenie v zámorskej NHL, klub Anaheim Ducks totiž 22-ročného krídelníka poslal o úroveň nižšie do farmárskeho tímu San Diego Gulls z AHL. Michalovský rodák vo svojej prvej sezóne v zámorí absolvoval už päť stretnutí za "káčerov" a pripísal si v nich dve asistencie. Hlavný kouč ho však v ostatných troch dueloch vynechal zo zostavy, zatiaľ naposledy hral 23. októbra proti Detroitu. Šancu na prvý štart v AHL má Regenda v noci zo stredy na štvrtok SEČ, Gulls sa predstavia na ľade Bakersfieldu Condors.

Anaheim doteraz odohral deväť stretnutí základnej časti profiligy a nazbieral v nich len 5 bodov, čo ho radí medzi najhoršie kluby súťaže. Päť bodov získali aj hráči Arizony Coyotes, tí však absolvovali o jedno stretnutie menej ako Ducks.

Pavol Regenda do NHL vhupol priamo zo slovenskej extraligy. Predchádzajúce dve sezóny strávil v rodných Michalovciach a jeho výkony si všimol aj reprezentačný kouč Craig Ramsay. V minulej sezóne bol súčasťou národného tímu SR na bronzových ZOH 2022 v čínskom Pekingu a v máji zahral si aj na majstrovstvách sveta vo Fínsku. Pod piatimi kruhmi mal v siedmich zápasoch bilanciu jeden gól a tri asistencie, na svetovom šampionáte v "krajine tisícich jazier" bol s piatimi presnými zásahmi z ôsmich stretnutí najlepším strelcom medzi Slovákmi.

Pôvodne sa mal v lete sťahovať zo slovenskej do českej extraligy, no kontrakt zo zámoria dostal prednosť. Ako nedraftovaný hráč podpísal s Anaheimom nováčikovskú zmluvu na dva roky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite