Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Majstrovstvá, týždeň prvý

.štefan Hríb .šport .šport

Po historickom úspechu Slovenska na olympiáde sa akosi automaticky očakával aj hokejový úspech na majstrovstvách sveta. Prvý týždeň v Helsinkách bol preto poučný.

Štefan Hríb: Majstrovstvá, týždeň prvý MARTIN MEISSNER/AP/SITA 13. máj 2022 Helsinki, Fínsko: Slovenský hokejový tím sa zdraví s fanúšikmi na majstrovstvách sveta po víťaznom zápase s Francúzskom.

reprezentácia pod vedením Craiga Ramsayho hrá pravidelne hokej, na ktorý sa dobre pozerá. Nie vždy sa vyhrá, nie vždy padne veľa gólov, ale vždy sa veľa korčuľuje, veľa strieľa a veľa bojuje. Vo Fínsku to platí tiež, až na streľbu v zápase so Švajčiarskom. Ale aj ten zápas bol dramatický a pre diváka veľmi zaujímavý. Z tohto hľadiska ide o pokračovanie úspechu, ktorým je už dlhodobý návrat reprezentácie k zaujímavému hokeju.

Na druhej strane stojí fakt, že z prvých štyroch zápasov prehralo Slovensko hneď tri a výhra prišla iba s Francúzskom. Nie je za tým žiadne tajomstvo – reprezentácia hrá na týchto majstrovstvách bez prvej päťky z olympiády. Najmä neúčasť dvojice Hrivík – Cehlárik je rozhodujúca a ukazuje, že slovenský hokej sa z krízy spred piatich rokov derie iba postupne a každá strata kľúčového hráča je citeľná. Reforma slovenského hokeja už pár rokov prebieha a po znovuzvolení Mira Šatana a vylepšení výkonného výboru zväzu našťastie ešte dlho bude, no jej plody ešte len rastú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite