Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šatan zostane prezidentom SZĽH, v pondelkových voľbách uspel v boji proti Jurinyimu

.sita .šport

Miroslav Šatan získal spolu 232 hlasov, jeho protikandidát Ľudovít Jurinyi 139 hlasov.

Šatan zostane prezidentom SZĽH, v pondelkových voľbách uspel v boji proti Jurinyimu SITA/SZĽH

miroslav Šatan bude zastávať pozíciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) aj v ďalšom funkčnom období. V pondelkových voľbách na Kongrese SZĽH v Bratislave dostal súčasný zväzový šéf prednosť pred protikandidátom Ľudovítom Jurinyim z HK Poprad. Šatan získal spolu 232 hlasov, jeho protikandidát Jurinyi 139 hlasov.

Šatan vedie zväz od júna 2019, keď na tomto poste nahradil Martina Kohúta. Prvé Šatanovo funkčné obdobie vyprší v júni a pokračovať na poste bude do leta 2026. Podľa Jurinyiho je významná časť hokejového hnutia nespokojná s prácou zväzu, preto sa rozhodol kandidovať na pozíciu prezidenta.

Pôvodne sa mali voľby prezidenta SZĽH konať už v polovici marca, no Kongres SZĽH nebol v tom čase uznášaniaschopný. Výkonný výbor SZĽH musel do 60 dní zvolať nové zasadnutie Kongresu a jeho termín určil na 9. máj.

Ako informuje web SZĽH, v úvode pondelkového Kongresu sa z prítomných 81 delegátov s celkovým počtom 372 hlasov prihlásilo 79 delegátov s 357 hlasmi a zasadnutie mohlo pokračovať. Prítomní zástupcovia klubov potom schválili kongresový program a rokovací poriadok. V ňom došlo k úprave, voľba prezidenta SZĽH a do orgánov zväzu sa podľa rozhodnutia konali prostredníctvom tajného hlasovania s využitím papierových lístkov.

Nasledovali správy prezidenta SZĽH Miroslava Šatana, správu o činnosti Výkonného výboru SZĽH predniesol Miroslav Lipovský a správu o činnosti Dozornej rady SZĽH Jaromír Šmátrala. Delegáti Kongresu SZĽH potom schválili úpravu definície vekových kategórií pre prebiehajúci olympijský cyklus. "Zmena príde do praxe na začiatku sezóny 2022/2023. V novom modeli už nefiguruje kategória "kadeti" ani príslušná "Liga kadetov". Zmena vychádza z návrhu Komisie mládeže SZĽH, ktorá ju vyše trištvrte roka konzultovala a upravovala s mládežníckymi klubmi aj prostredníctvom seminárov," informuje web HockeySlovakia.sk.

Nasledovala diskusia o zväzovom rozpočte na rok 2022 a jeho schválenie. "Hokejové hnutie bude hospodáriť najmä s príspevkom od ministerstva školstva, ktorý bude vo výške 9,5 miliónov eur. Z roku 2021 disponuje zväz ušetrenou čiastkou 1,2 milióna eur. Rozpočet tiež počíta s komerčným zdrojmi vo výške 1,2 milióna eur za marketingové práva a štartovným vo výške 536-tisíc eur," informoval zväz na svojom webe. Nasledovalo prerokovanie výročnej správy SZĽH za rok 2020 a napokon voľby. Obaja kandidáti na prezidenta sa delegátom poďakovali za podporu a dôveru, Jurinyi sa tiež vzdal kandidatúry do VV SZĽH. A vo voľbách prezidenta triumfoval súčasný šéf zväzu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite