Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V sobotu budeme hrať o bronz so Švédskom. Slovensko prehralo semifinále s Fínskom

.sita .šport

Už postupom do semifinále hokejisti SR vyrovnali svoj najlepší výsledok pod piatimi kruhmi zo ZOH 2010 vo Vancouveri, kde skončili štvrtí. V Pekingu to stále môžu ešte vylepšiť a siahnuť po prvej olympijskej medaile.

V sobotu budeme hrať o bronz so Švédskom. Slovensko prehralo semifinále s Fínskom AP Photo/Petr David Josek

slovenská hokejová reprezentácia si na ZOH 2022 v čínskom Pekingu nebude hrať v nedeľňajšom finále, čaká ju sobotňajší duel o bronz. Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž v piatkovom semifinále podľahli Fínom 0:2, keď o všetkom rozhodol zásah Sakariho Manninena z prvej tretiny a v závere spečatil triumf severského výberu gólom do prázdnej bránky Harri Pesonen. Už postupom do semifinále Slováci vyrovnali svoj najlepší výsledok pod piatimi kruhmi zo ZOH 2010 vo Vancouveri, kde skončili štvrtí. V Pekingu to stále môžu ešte vylepšiť a siahnuť po prvej olympijskej medaile. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédsko a výber Ruského olympijského výboru, tento duel sa uskutoční od 14.10 h SEČ.

Slovákom v piatok nevyšla odveta za prehru z úvodného duelu na turnaji, Fínom v súboji C-skupiny podľahli 2:6. Aj po piatku platí, že slovenskí hokejisti nad Fínmi na vrcholnom podujatí nevyhrali už 18 rokov. Zatiaľ naposledy sa im to podarilo ešte na majstrovstvách sveta v roku 2004, v Ostrave vtedy triumfovali 5:2.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite