Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naša snowbordistka Medlová nepostúpila do 12-členného finále big airu

.sita .šport

Pondelkovú kvalifikáciu big airu žien vyhrala Novozélanďanka Zoi Sadowská Synnottová pred Japonkami Kokomo Muraseovou a Reirou Iwabučiovou.

Naša snowbordistka Medlová nepostúpila do 12-členného finále big airu SITA/Jana Birošová

slovenská snowbordistka Klaudia Medlová nepostúpila do 12-členného finále disciplíny big air na ZOH 2022 v čínskom Pekingu. Dvadsaťosemročná Liptáčka obsadila v pondelkovej kvalifikácii 16. priečku a od prieniku medzi elitu ju delilo 14,25 bodu.

"Nie sú to ideálne pocity. Škoda, že sa mi nepodarilo ustáť posledný skok. Ak by som ho zvládla, bola by som vo finále. Mrzí ma to, ale aj taký je šport. Možno som mohla zvoliť inú taktiku a dvakrát sa pokúsiť o ten náročnejší trik. Takto som mala len jeden pokus a nevyšiel," cituje Medlovú web olympic.sk.

Kvalifikáciu vyhrala zlatá zo slopestylu Novozélanďanka Zoi Sadowská Synnottová 176,50 bodu pred Japonkami Kokomo Muraseovou (171,00) a Reirou Iwabučiovou (158,50). V utorkovom finále sa predstaví najlepší tucet snoubordistiek z kvalifikácie, na postup bol potrebný výkon 127,50 bodu a dosiahla ho Američanka Hailey Langlandová.

Pre Medlovú mal byť big air už druhým štartom v Pekingu 2022, no v úvode ZOH si tesne pred kvalifikáciou slopestylu poranila koleno a v atraktívnej súťaži sa nepredstavila.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite