Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová získala malý krištáľový glóbus. V slalome Svetového pohára v​ Schladmingu skončila druhá

.sita .šport

V hre je ešte 200 slalomových bodov, Petra Vlhová však má pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou náskok 220 bodov.

Petra Vlhová získala malý krištáľový glóbus. V slalome Svetového pohára v​ Schladmingu skončila druhá AP Photo/Marco Trovati

slovenská reprezentantka Petra Vlhová druhýkrát v kariére získa malý krištáľový glóbus za triumf v hodnotení slalomu Svetového pohára zjazdárok. Dvadsaťšesťročná Liptáčka už má istotu prvenstva v poradí tejto disciplíny v sezóne 2021/2022, dosiahla ho 2. miestom v utorkovom večernom slalome v rakúskom Schladmingu. V programe  sú síce ešte slalom vo švédskom Aare (12.3.) a francúzskom Méribel (19.3.), v hre je teda ešte 200 bodov, no Vlhová má pred druhou v poradí Američankou Mikaelou Shiffrinovou už 220-bodový náskok. V minulosti slovenská reprezentantka vyhrala hodnotenie slalomu aj v sezóne 2019/2020. Vlani ju klasifikovali na tretej pozícii, no stala sa víťazkou veľkého glóbusu za triumf v celkovej klasifikácii. V ročníku 2018/2019 skončila Vlhová v klasifikácii slalomu Svetového pohára tretia.

Vlhová po prvom kole viedla s náskokom 27 stotín sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou, tretie boli Švajčiarka Wendy Holdenerová a Kanaďanka Ali Nullmeyerová so stratou 0,35 s.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite