Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2021

.redakcia .šport

Hlavnou osobnosťou športu za rok 2021 podľa .týždňa je Petra Vlhová. Osobnosťami sú aj Erik Černák, Milan Škriniar, futbalisti Talianska, Tom Brady a Novak Djokovič.

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2021 MILLO MORAVSKI/ZOOM/GETTY IMAGES 21. november 2021 Levi, Fínsko: Lyžiarka Petra Vlhová po víťazstve v slalome na Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní dostala ako darček soba.

petra Vlhová

V roku 2019 získala titul majsterky sveta v obrovskom slalome (plus striebro v kombinácii a bronz v slalome). V roku 2020 získala v Svetovom pohári malé krištáľové glóbusy za celkové víťazstvá v slalome a paralelných disciplínach. V roku 2021 získala veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo. V roku 2022 ju čaká olympiáda, budeme držať palce. Sebavedomá pracovitá žena, ktorá neváha prepustiť prostorekého (eufemizmus) talianskeho trénera a verejne sa postaviť za očkovanie proti covidu. Vďaka za ňu.

erik Černák

Vstup slovenského obrancu do NHL bol ako z ríše snov. Minulý rok sa mu hneď podarilo dostať do základnej zostavy Tampy Bay, s ktorou nakoniec vyhral svoj prvý Stanley Cup, pričom počas celej sezóny patril medzi jej najdôležitejších hráčov. Túto sezónu si svoju víťaznú jazdu s Tampou opäť zopakoval. Bol lídrom v základnej časti aj v play off, kde v 26 zápasoch získal výborných 10 bodov a nakoniec opäť zdvihol nad hlavu najcennejšiu trofej celej NHL. Erik Černák je kráľom slovenského hokeja. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite