Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Djokovič vyhral súd a môže sa pripravovať na Australian Open

.sita .šport

Právnici Novaka Djokoviča označili zrušenie víz za "nelogické“, iracionálne a právne nerozumné."

Djokovič vyhral súd a môže sa pripravovať na Australian Open SITA/AP Photo/Bernat Armangue, File)

austrálsky súd rozhodol v prospech srbského tenistu Novaka Djokoviča a obnovil jeho víza pre vstup do Austrálie. Sudca obvodného súdu Anthony Kelly tiež nariadil vláde, aby do 30 minút od jeho rozhodnutia prepustila Djokoviča z melbournskej hotelovej karantény.

Svetový tenista číslo 1 však ešte obrazne nepremenil mečbal v celosvetovom sledovanej dráme o jeho účasť na Australian Open. Právnik Christopher Tran totiž po vynesení rozsudku vyhlásil, že austrálsky minister pre imigráciu, občianstvo a multikulturne vzťahy Alex Hawke môže toto rozhodnutie zrušiť a uplatniť svoju právomoc o vyhostení 34-ročného Belehradčana z krajiny, V takom prípade by Djokovičovi hrozil až trojročný zákaz vstupu do Austrálie.

Aktuálne súd rozhodol v prospech Djokoviča a to znamená, že zverenec Mariána Vajdu a Gorana Ivaniševiča sa môže začať pripravovať na obhajobu titulu na Australian Open. Ak by svoj zámer dotiahol do úspešného konca, stal by sa prvým tenistom histórie s 21 grandslamovými titulmi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite